Fröken full fart

Jag har åkt på en rejäl förkylning, halsen värker och min näsa förbrukar mera papper än vad hela familjen gör!
Men min underbara tös gör att man känner sig lite piggare.
Hon far fram nu mera här hemma, så filmade henne ikväll så ni får se:)
Och tänk om en vecka blir hon halvåret!♥

internetlös

Vi har nu varit utan internet sen i fredags men för någon timme sedan kom de tillbaka.
Inte för de gjort så mycket för vi har ju haft fullt med Millies dop som var i lördags, ett mycket lyckat sådant, mer om de i ett annat inlägg.
Ville bara göra ett lite avtryck här att jag inte glömt bort bloggen, har nu röjt igenom 86 blogginlägg på bloglovin!!?
Trevlig kväll ska göra lite te för min onda hals nu!

Livet

De är mycket just nu, därför blir de inget bloggande.. Vi glädjer oss åt mycket, våran älskade dotter ska döpas på lördag och min morfar har fyllt härliga 90år. Men nu sörjer vi också här hemma, en fin människa har lämnat oss.
Så jag kommer tillbaka senare med nya krafter, för just nu vill jag lägga all min energi på mina nära.
Och ni... gör ni de också, lägg lite extra kärlek på era nära och kära, visa att ni uppskattar dom och älskar dom för de dom är ♥

Newbie in my heart

Idag gick vi till Lillängen efter att jag fått sovmorgon till halv 11:) lääänge sedan..
Iaf så gick vi dit för jag har nu letat efter den nya stickade overallen från newbie på Kappahl,
så igår kväll fick jag höra att den nu hade kommit i butik.
Så gick med snabba steg in på affären åå ja den hängde de där, var nästan så hjärtat rusade
innan jag hittade Millies strl, eller tog snäppet större, 68 vilket är den sista strl i Newbie-märket.
Lite tråkigt och jag speciellt älskar deras stickade overaller, hon har den vita men den börjar bli i de kortaste laget.
Men nu har hon en ny fin som hon kan ha och mysa i nu i höst!:)
Annars har dagen fyllts med lek på gården, tvättning, bakning (inför dop) och mys, Millie har varit lite mammig idag.
Men kanske är för gårdagen med alla nya intryck för henne. Men hon var så duktig
och hon sov till 01 inatt för påfyllning, kl03 kom hon över till mig och sen sov hon till 0630
och sedan var hon med pappa så mamma fick sova ut.
Kappahl newbiemärket, 199:-

lyckad lördag

Är så trött nu efter en underbar intensiv lördag. Åkte tidigt imorse, hela familj Tongco. För att träffa min släkt (på mormors sida). De har varit spännande föredrag om släkten långt bak. Vet nu att vi har en präst i vårat släktträd men denne man levde på 1500-talet och sen har vi även en yrkesmördare(? ca1500talet) som gjort en gren i trädet också men hade en liten dam som ville ha min uppmärksamhet just då de berättas om denna man så kunde inte lyssna riktigt..
Sen har vi njutit av god mat, intressanta samtal och Millie har sköt sig alldeles utomordentligt och vi bytte till pyjamas där vi var och gav kvällsgröt och sen nattflaskan och hon somnade som en stock, sov sig igenom placering i babyskyddet, bilfärd, färjefärd, avstigning och placering i säng och än sover hon men tror nog hon vaknar om en stund för hon åt då inte så mycket ikväll på flaskan, återstå och se!
Jag är trött, så nu blir de sängen för mig, har även beställt sovmorgon imorgon:)
Sen är de bakning som står på schemat!
natti.

fredagstrött

Oj herrans vad jag är trött idag!
Känns enda in i märgen att de är fredag idag och nu betyder fredagar för mig, sova hela natten fär pappa är ledig imorgon.. Frågade redan tidigt idag om han kunde tänka sig ta denna natt.
De har varit lite bökigt i 2 nätter nu för vi har testat med välling, men då ville hon bara äta mera på natten så ska testa med bara ersättning inatt. Eller så kanske hon är mera hungrig nu när hon far runt på golvet!
Hittade henne i hallen idag tuggandes på mina skor, eller ja jag hann stoppa henne precis innan. Så de går undan här hemma nu.
Vi har gjort oss en tur på stan idag, Köpt sidenband åt Millie som hon ska ha i håret till dopklädsel, den som hon ska ha efter dopcermonin:) Sen blev de en långärmad pyjamas, då hon endast har korta och imorgon ska vi vara borta hela dagen, från morgon till kväll, ska på släktträff så kommer inte hem för ens sent och då är planen att Millie ska få sätta på pyjamas när vi ska åka hem så de är bara att lägga henne i sängen när vi kommer hem utan massor med bök. Sen blev de en tröja åt mig på slutrea som jag ska ha till mina kläder på dopet, köpte en innan på Gina men denna kändes mycket bättre att ha, sen var de väl inte fyskam att den bara kosta 39:-?
Och så har vi beställt massor med bilder på Millie och förstorningar.
Så dagen har gått undan, kvällen ska avnjutas av film, choklad och vitt vin. Var på bolaget för att köpa lite vin, en sån liten flaska, så tog mitt favvo vin black tower men sedan gick jag för bi alkoholfri hyllan och då kändes de mycket mer lockande att dricka alkoholfritt vin så då fick de bli så. Och de är ju nästan snäppet godare + så behöver man ju inte tänka efter innan man klunkar ett sånt glas eller att må dåligt efter.
Snart ska Millie äta kvällsgröt och sen ska hon och jag bada och göra oss fräsch inför imorgon.
Uscha slutsurrat på mig nu, ett jädrans pladder på tanten dom senaste inläggen...
HA en trevlig fredags kväll vänner!

Bikini-ångest

Fick sms idag av en av mammorna i föräldragruppen att nästa vecka är de dags för info-träffen för babysim som drar igång, de har ju varit ganska så bortglömt i mitt huvud nu när de är så mycket med släktträff som är i helgen, världens bästa morfar som fyller 90 på onsdag och dopet som är nästa lördag.. Ja de är helt sagt väääldigt mycket i mitt huvud nu.. JA så nu när detta sms kom så kom de upp en bild i huvudet, mig i bikini..... och denna sommar har inte spendrats alls i bikini förutom överdel, som var på gränsen för liten och då lär väl den..eller min bönor som kommer flyga all världens väg. Så jaa nu imorgon blir de dags för att leta en ny, för om jag ska hinna hitta någon innan de är dags för att hoppa i pluret så måste de bli imorgon annars lär de väl aldrig hinnas.. Men hoppet ligger på att hitta en bikini gömd långt in i garderoben som ska passa... Eller de är kanske nu dags att köra på baddräkt, eller kanske en våtdräkt..? Klart värt att fundera på!
Nu är de färdigt svamlat för mig ikväll och nu hör jag hur älskling håller på att göra fika i köket!

Ännu en dag att lägga i minnet!

För idag fick Millie till kryptekniken. Visst är den knacklig men när hon väl kommer in i de så går de undan!
De var idag hos gammelmormor o morfar som hon kom på de, när vi och även hennes mormor tittade på som hon fick till de.
Jag blir så stolt över min lilla tjej!♥
Ska bli spännande och se om hon kommer ihåg imorgon hur man gör, men jag tror att nu kommer de nog gå undan.
Jag sa som ett skämt förut att "ja hon lär ju kunna krypa på dopet" och se de blir nog så:P

underbar start på dagen

Jag verkligen älskar mornarna nu förtiden. Finns ingen bättre start än att få ligga först och mysa med dotra mi i sängen först, att få vakna till de leendet varje morgon är verkligen helt underbart!
Och sen har vi ju fått in en mycket trevlig rutin nu på morgonen och de är att vi (jag och Millie) äter frukost tillsammans, hon sin gröt och jag yoghurt och kaffe. Och så sitter vi där och mummar på våran frukost och lyssnar på radion. Och sen är de dags för lek, hennes favvosyssla är nu att sitta i gåstolen, sakta sakta tar hon sig framåt nu:) Och herregud vad hon skriker lyckoskrik när hon sitter i den!
Nu sover hon sin lunchvila, tvärslockna gjorde hon:) Och snart kommer hennes äldsta (6år) kusin, Tilda för att vara med oss idag. Så de blir en promenad sen ner på Lillängen för att handla blöjor och lite nödvändigheter.
Millie far fram i sängen nu.. Så nu har vi plockat bort en madrass, hon sov på två förut.
Så nu når hon inte lika högt, men snart är de väl dags lägsta läget på sängen.

Tänk om man var miljonär

Ja då sa jag till mannen min att jag skulle ta flyget ner till Stockholm imorgon för att shopa på ZARA åt Millie, eller på deras webbshop. För jisses vad fina höstkläder dom har!!
Jag har nu suttit och ååooohhaat mig här nu över alla vackra kappor, bodys, byxor, klänningar, skor osvosv!
Tänkte lägga upp lite bilder men gav upp den tanken väldigt snabbt för då skulle jag sitta i timmar för att bestämma vilka plagg jag skulle ta hahaha:P
Så nu lär jag ju spendera mina egen tid på Zara och tråna! Lär ju inte bli något annat.. för beslutångest till tusen om man skulle beställa hem något!

Veckan som var och veckan som kommmer

Då har åter en vecka gått och imorgon börjar en ny. Och den veckan lär få fyllas av lite bakning av kakor som är tänkt till dopet. Som verkligen närmar sig med stormsteg och känner att jag inte har någon vidare koll på något när de gäller de. Ska väl iväg och inhandla lite grejor till de och sen måste jag även ringa kyrkan för att kolla hur samlingslokalen funkar sen till mottagningen.
Vi ska ha riktigt bullfika (varje gång jag säger/tänker bullfika så tas mina tankar till en episod från solsidan haha..aja) efter cermonin och sen på kvällen blir de fillipinsk middag/fest med närmaste vänner och familj:)
Ska blir otroligt roligt och en väldigt intensiv dag kan jag tänka mig!
Veckan som varit har varit en riktgit mysvecka och sjuklingvecka när de gäller för Millie, som startade med förkylning och sen på onsdagen var de dags 5-månders kontroll och vaccin. Och även som förra gången så fick höög feber, strax över 39°.. Men otroligt impad över våran krigare för trots hög feber så kröp hon runt som vanligt nästan, ett försök iaf för trött var hon men ändå i gott mod:) Men fick även denna gång alvedon, tom 2 gånger en gång till på morgonen då febern steg igen. Men sen gick den ner och inte upp igen:)
Sen fick hon även mycket beröm av doktorn och BVC-sköterskan att hon växte så bra (som var så liten när hon föddes) och de tydde på att hon var en väldigt glad bebis som får mycket friskluft och inte påverkad av någon stress och sen att hon är väldigt tidig med krypandet, de brukar ju vara runt 7-8 månader i vanliga fall, så då stod de ju två väldigt malliga föräldrar som var stolta:)
Nu sover lill-hjärtat förhoppningsvis för natten.. ska själv försöka göra en tidig kväll efter att haft en tidig morgon. Millie tyckte de var dags att vakna kl05 imorse men hon nöjde sig väldigt väl med att bara ligga och mysa med sin mamma i sängen för att sen somna igen vid halv 7 till strax efter 9. Så är väl ändå ganska utvilad. Men känns som lika bra att lägga sig i tid ikväll om hon bestämmer sig för att göra lika natt så behöve man ju inte vara halv död iaf...
Detta var nu ett tag sedan.. 5 månader och 1 vecka sedan rättare sagt

Mörkchoklad och Winnerbäck

Sitter här och njuter av stora bitar mörkchoklad och med Lars Winnerbäck som sjunger i mina hörlurar.
Min dotter verkar ha somnat för natten och min man sitter framför tvn och dricker en kopp varm choklad.
Här är de inte familjemys men ändå mys, för jag njuter! För hur ofta får jag sitta och njuta av min choklad ifred och hur ofta kan jag sitta med hörlurar i öronen och bara höra musiken och mina egna tankar eka i huvudet?
Detta är fredagslyx för en småbarnförälder som heter Ida.
Nu i augusti så har jag fyllts med en slags ångest, inte med djävulen som sällskap, utan med narren som sällskap..
Ja för nu kommer hösten, med kylan, mörkret, tröttheten och just de Ida, du som sa att du ska börja jobba nu..
Inte så att jag ska gå på rad igen, utan ska börja hoppa in extra nu i september.
Men de är då narren kommer med ångesten.. Vad hände med månaderna?
Kändes som nyss när jag väntade på en bebis, när jag strök min mage och fick sparkar som respons.
De kändes ju som nyss när jag låg på en hård brits och tittade på en skärm som visade mitt barn i magen.
Och de var då jag drömde mig bort, bort till sommaren då jag skulle gå runt med klänning och barnvagn
och där i vagnen skulle mitt barn ligga.
Kändes som nyss jag tänkte på vad de var för en krabat och vad denna krabat skulle få för namn.
Och nu har snart hela sommaren gått. Jag har nu spenderat mina dagar med att gå runt med klänning
och barnvagn, då de svenska sommarvädret tillåtit. Och där i vagnen har mitt barn legat, min Millie.
Nu är allt så självklart att de var Millie som låg i min mage, som gav mig sparkar när jag strök min hand
över magen.
Detta har varit den mest underbaraste, fantastiska och häftigste sommar jag varit med om!
Då känns de lite mörkt att hösten ska komma och lägga sitt kalla täcke över oss.
Men nu har kära Winnerbäck pratat med mig ikväll, sjungit för mig.
Och nu fylls mitt hjärta av värme inför hösten. Den där Lars han gör alltid hösten så välkomnande för mig.
Nu längtar jag efter, den klara luften, dimman som lägger sig så fint över Östersund,
de är då jag ska gå på mina mamma-hurtig-PW-med-vagn-och-kaffe-i-termosmugg!
Jag längtar efter alla vackra färger i träden, efter mina plommonstrumbyxor (som jag iofs invigt redan),
härliga koftor och tända ljus.
Du är nu så välkommen hösten och jobbet får vänta till slutet av september, sen är nog även du välkommen!
Ett jädrans pladdrande av mig ikväll..Nu är ni nog många som hoppat mellan raderna men detta var mera för mig, detta är lite balsam för min själ. Ja nu jä int bitter-no more!
Nu är jag uppsmörjd och reda att möta kylan, men du fröken sommar du kan väl giva oss några dagar till med härlig sommarvärme och vacker sol med några ljuva sommarkvällar till?
Nej slutkacklat av mig nu.
Trevlig kväll!

FEM månader

Tiden rusar lika fort som alla andra månader och vårat älskade barn har nu blivit fem månader..
igen bebis längre känns de som.
Utan en liten flicka med mycket personlighet, beslutsamhet, de är en stark liten tjej vi har.
De har verkligen hänt så otroligt mycket med Millie denna månad.
Hon är en helt otrolig liten tjej, våran Millie.

Lite som hänt denna månad:
Väger ca 6700 och är nu 63 lång (3,5cm på en månad!? växer så de knakar)
Sover nu nästan hela nätter, ca21-05-påfyllning och sen till ca08.
Äter nu riktig mat, sötpotatis är klart favoriten!
Började åla då hon var ca4½månad och börjar nu smått krypa, bättre och bättre för varje dag.
Skrattar mycket nu åt mamma och pappa och speciellt dom orden är roliga.
Sång och dans är nog de roligaste som finns!

Ja de går verkligen undan sitter och läser tillbaka från månad till månad,
herregud var tog den där lilla tösen vägen som bara åt, sov, åt, sov.
Nu är de full fart framåt, inte kan man sitta still för länge.
Men de är en så rolig tid nu, de händer något nytt hela tiden, en nytt läte, ett steg längre
och hon lägger märke mer och mer om sin omgivning.
Varje dag tackar jag för min dotter. Hon är min och min mans stolthet, våran skatt.
Vi älskar dig Millie Caroline Naylia!

DUMMA MAMMA.....

så ledsen blir man när man inte få trycka på alla knappar på datorn...

(Kommer ett inlägg senare när tiden finns om att hjärtat nu blivit 5 månader)

Så mycket att titta på

Vi har en riktig mag-tjej här hemma, ligger alltid på magen här hemma, om man lägger henne på rygg så går de bara en liten stund så har hon vänt sig. Så häromdagen när vi var ute och gick så försöker hon med alla sina krafter att vända sig (lite bökigare att göra de i vagnen + bältet som gör de omöjligt) så tills slut vände vi henne på magen och öppnade vädringsluckan bak på vagnen och jisses vad hon tyckte de var spännande, ja ni ser på bilden:) Mycket att titta på och så här fick man ju så mycket bättre utsikt och så fick man ligga på mage!:D

På språng

Lill hjärtat började för ungefär 2 veckor sedan tror jag med att åla, hon har inte riktigt tid med att "bara" göra de utan nu är de dags för alla fyra. Hon står nu i kryp-position men de är lite svårare att ta sig framåt. Men hon har tagit några små kryp framåt men för det mesta så flyger hon framåt eller åt sidorna. Men inte blir hon ledsen utan istället tar hon sig upp på alla fyra igen för att försöka igen, mammas och pappas kämpe♥
en lite suddig bild på Millie, inte så lätt att få ett skarpt kort på henne nu:)

RSS 2.0