Stora tjejen våran

Ja Millie hon växer så de knakar och hon följer sin kurva (snäppet under "normal") så fint!
Nu väger hon 7490gr och 64cm lååång, för de tyckte sköterskan att hon var då hon har korta föräldrar:P

Ikväll har Millie för första gången stått utan stöd, även fast de var i ca 2-3sek så smälte mitt hjärta! ALLDELES själv, tog henne i händerna och så släppte jag och så stod hon där och hon tyckte de var ju så roligt att landa på stjärten sen, eller när mamma tog emot när hon tappade fästet, vi testade några gånger å de var väl 2-3sek som hon stod, så nu blir de träning här hemma;)
Så där fjantigt stolt mor ikväll!

BVC sen mommamiddag

Här är de fullt fart på morgonen, iaf när de kommer till Millie.
Jag själv är ganska så trött efter att ha haft en liten tös som gått (krypt) i sömnen i våran säng i natt.
Och just nu kör hon på gnäll-symfoni så är väl dags för lite sömn tror jag.
Ska på BVC är 1½månad sen sist så de ska bli spännande å se hur hon växt.
Sen blir de middag och mormor och morfar och handling på de
Ajaj nu blir de bara  mer och mer gnäll, trött-skruttan..
Höres sen!


Igår var vi och handlade lite barnsäkerhets grejor så som hörnskydd och skåpdörrs-stopp eller vad man kallar dom. Men nu kan hon nästintill race runt utan man behöver oro sig allt för mycket att hon ska göra illa sig.


gnälligt barn, trött mamma

j,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

(Börjar detta inlägg Millies synpunkter, vet inte om hon menar j**vlar eller vad;))

De har varit två hittills ganska tuffa dagar, Millie är gnällig, startar dagen kl05 och efter någon timme börjar gnället, jag sliter mitt hår, Millie sliter mitt hår, vill vara i min famn men ändå inte.. Vill leka med nja då är mamma långt bort, gåstolen har blivit heeeel ratad av henne nu.. Ja just nu är de inte mycket som är bra och jag är väldigt trött. Men trots de så gick vi på babysim idag, haft middagsbjudning och nu är de filmtittning och Millie gnäller runt på alla fyra och avfyrar lite bbbbbbbrrrrrrrrrrr-bbbrrrr-brrrrr-ljud där i mellan så de kan ju vara okey i sisådär 1min.
Vet inte om de är någon tand som spökar eller om magen är jobbig, ids nästan inte spekulerar för de blir man ju ganska knäpp på å! Men hittills har lill-skrålan fått 2 tänder som pryder munnen fint och som lämnar fin fina bitmärken på mor och far.


Millie invigde nya heldressen idag från Kappahl, riktigt mysig och så fick hon ha hårspänne idag också till lill-luggen:P Och bästa köpet denna månad, mockasinerna! Nu när de börjar bli kallt så värmer de fötterna, damen våran som alltid är barfota hemma för att få bra fäste på golvet.

Millies nya upptäckt!


(..ja en väldigt lyrisk mamma:P)

en liten snabb update

Sitter och har de mysigt med älskling nu, jag med ett glas vin och han med nån likör,
han ska alltid vara så avancerad;)
Millie har vi nu lämnat hos hennes mormor och morfar för en övernattning. Pratade nyss med mamma min och hon had varit lite orolig när de var dags för att somna till natten men till slut så kom hon till ro.
Vi har hunnit avnjuta en gooood middag, potatisgratäng och ungsstekt fläskfile, gratinerade bröd med vitlöksås och till efterrätt blev de äppelpaj.
Ska hoppa in i duschen nu så man kan få somna riktigt gott.
Men måste ju bara säga att herregud vad jag saknar min Millie, blev lite blöt i ögonen när vi skulle gå, hon låg och sov då i vagnen snusade henne på magen men som jag sa igår de är väl bra att vi får lära att vara ifrån varandra.
Men helt otroligt vilken kärlek man känner till henne, min älskade underbara dotter!
Nej duschen sen spela med gubben sen sova gott för att sedan hämta Millie på stan imorgon vid 12.
LÄNGTAR♥

Lyxfika och PS-fix

Här startade vi dagen 10 över 7, alltså sovmorgon!
Jag själv var rätt så utvilad ändå, för jag gjorde kväll strax över 9 igår kväll.
Märkte imorse att jag sovit gott för var tung och öm i kroppen var jag när jag vaknade.
Sen har dagen flyt på bra. Efter lunchen blivit intagen och pappan kommit hem så begav vi oss till min farmor och farfar på en riktigt lyxig torsdagfika. Farmor hade gjort en super god mjukkaka med skoghallon i.
Plus de så fick jag med mig en egen låda hem med skoghallon i.

Så imorgon ska jag göra hallonpaj på de, jag och min älskling ska ha en riktigt mysdag/kväll med god mat och nytt tvspel, GearsOfWar3, de är kvällsmys för oss och sen ska vår älskade dotter sova borta för första gången också, hon ska till sin mormor och morfar, så mamma och pappa får ha en vilar kväll, få lite ny energi och få sakna varandra lite, vilket kan vara väldigt nyttigt. Antar att jag kommer tycka de är jätte jobbigt imorgon när jag ska gå och lägga sig men de är bra för både henne och mig att vara ifrån varandra lite, tro?

Och nu har jag spenderat lite tid framför Photoshop för att fixa något tack kort på Millie sen dopet. Vi hade inget riktigt bra kort på bara Millie så igår så satt jag på henne dopklänningen igen och fota henne, inte alldeles lätt med damen-fullfart! Men fick till några fina kort, låg nästan på avtryckaren på kameran för att få till ett bra:P
Bjuder på en, har ju inte visat något från dopet, eller hur hon såg ut. Och detta kort hamnar inte iaf på tackkorten.


Mitt lilla ♥


plaska med gäddhänget

Idag blir de dags för babysim för hela familjen eller de är ju för Millies skull
men mor och far ska också vara med och plaska
Solen skiner idag och får se hur länge hon är på besök idag, Millie ligger iaf och sussar härligt i vagnen ute.
Vi har fått en dam som nästan inte kan somna på dagen inomhus utan om man stoppar ner henne i vagnen så somnar hon på två röda.
Men de klagar vi absolut inte på!
Nu blir de packning av badkläder, såna som inte är opptimal för sin nya kropp men så är de!
Syns väl ändå inte då hänget ligger under ytan;)

Hoppas ni andra får en fin fin dag!


Från första gången vi var på babysim


Tävling hos sockerrus

Är med och tävlar om ett härligt bak-kit för att tex göra cupecakes, inte ofta jag gör sånt men jag som älskar att baka såna sötsaker var ju bara tvungen att vara med!:)

Tävla hos Sockerrus och vinn vackra formar, strössel, tyllar, cupcake kartong och lyxiga sugrör från webbutiken KlaraForm.


kvällsbestyr

Idag har vi varit ute hos min bror och firat hans 34 år på jorden. Hela familjen var samlad åt en god älggryta fikade så de stod härliga till och innan maten fick bli intagen så var de styckning av lammkött som stod på schemat för dom, från lammen dom hade i somras. Jag höll mig inne, inte så jätte impad på sånt..
Men finns väl inget bättre än närproducerat, lamm som fått gått utomhus och ätit bra än de som ligger i förpackningar på affären.

Nu badar min hjärtan, nu är dom klar!
Massage för Millie följt av borstning av tand och sen godnatt saga, sen blir de välling i sängen!
Allt för att få damen nervarvad till natten, annars är de någon som kryper i sömnen..


trevlig fredag som väntar

Ja inte brukar jag sitta ha vid datorn vid denna tid, för nu är de nattning av Millie.
Men de är pappan som har den äran, fast de mycket för att han ska öva för morgondagen.
För då ska jag på after-work med min mama-vänner:) Å de ska bli så kul!
Dagen imorgon kommer startas med ett yoga-pass först med mamma och sen blir de väl hem för att göra sig snygg:) Kan ju behövas några timmar för de;)
Å må ju säga att även i natt vaknade jag av en liten sessa som stog upp i sängen runt halv 3 och ropade för att komma över och fortsätta sin sömn hos mamma och pappa, gosunge!
Nej nu blir de blåbärste för hela slanten!

1 månad vs 6 månader

Har idag varit och haft en riktigt mysig och underhållande dag med några kära mammor och Millies vänner.
De blev fika och hand/fot-avtryck hemma oss Kristine. Fikan blev snabbt i slängd för Millie var ju full gång med en upptäcktsfärd. Avtryckningen var otroligt underhållande och kom ju ihåg sen hjärtat var en månad och vi skulle göra hand och fotavtryck första gången, att de är då inte lätt!
Men fick till en tavla med både hand och fot på, sen att de saknas en tå och dålig färg på handtrycket, då får gå!
Man anar ju iaf att de är en fot och en hand.
Jämnförde sen när jag kom hem, och jisses vilken skillnad!


Ja ni ser ju själv vilken skillnad de är.
Nu ska jag bara måla i mitten på tavlorna namn och månad på lillskuttan

Sen måste jag ju bara berätta att i natt vaknade vi runt halv 3, eller Melanio väckte mig och då hör jag Millie prata lite yrvaket, så jag sätter mig upp i sängen och ja där står skruttan upp i sängen sin och tittar mot oss och de var ungefär som att hon sa mamma pappa nu vill jag komma över till er! Så tog upp henne ur sängen och la henne brevid oss och på bara sekunden så somnade hon om:) Sen var de ju en annan historia att jag vaknade med en liten prupp mitt i ansiktet, får då hade ju Millie lagt sig tvärs över sängen med rumpan mitt i hennes mammas ansikte:P



Millie sussar söt nu i sängen sin och jag ska lägga mig och läsa några sidor i boken som jag börjat läsa och sen är de även jag som sover, gubben är alldeles för upptagen med att spela black ops så han lär väl komma om ett tag och då passar jag på att njuta av att ha hela sängen för mig själv:P


Tandsprickning

Lill-hjärtat har en liten jobbig period just nu, första tanden är på väg upp och de är inte lätt..
De blir som värst på kvällarna och de är dags för att sova.
Och så blir man ju ganska mammig också när de är så här, så när man ska sova till natten så vill man helst ligga tätt tätt intill. Igår kväll var hon duktig att somna i sin säng men då fick jag sitta brevid och stryka pannan och hålla handen. Men vad gör man inte för sitt hjärta.

     


Min lilla hörna i fönstret..

Jag har en liten hörna i fönstret som alltid får mig att bli glad, så där varm i själen.
Varje morgon vid frukostbordet när solen (förhoppningsvis) börjar titta fram och solen lägger sig härligt över bladen och jag kan inget annat än att ääälska vanillinsockerburken som jag fått av min mormor.
Ja detta är min lilla hörna i fönstret som ger min själ lite balsam, haha knäppt..?
Ja men så är de, en liten krukväxt och en gammal plåtburk balsamerar min själ!


ja vad ska man säga hon är lik sin far!




Och även så när de kommer till sovstilen!


ett par små rosa lurviga skor

I lördags var jag på stan med min kära vän Erina.
Jag fick lite egen tid utan man och barn, utan var bara Ida.
Och vad skönt de kan vara att bara få vara det.
Men visst så blev de ju lite shopping åt lill tösen min och inget åt mig, ungefär som vanligt.

  
 De blev en mysig höst jacka, ett riktigt fynd på Cubus för 39:-        Och sen en body från Kappahl                        


     
Och sen ett par härligt lurviga skor åt mammas prinsessa också från Kappahl

Ja Millie-mi ska inte få frysa nu i höst och söt som socker ska hon vara också!


BCG-vaccination

Idag har vi varit iväg med lill-vildingen på sjukhuset, barnmott. för vaccination.
Jag har mått riktigt dåligt över denna, då jag själv inte tyckte denna var något trevlig alls....
Men ett viktigt skydd till den dag vi ska åka hem till Filippinerna för att hälsa på.
Men de gick ju så himla bra, lite gråt men inget mer.
Och sen får dom in feber eller så efter, så hon har varit sitt glada jag idag.
Innan vi skulle iväg så var vi på öppna kyrkis men dock blev de ju bara en snabbis cirkus en timme.
Och sen efter turen på sjukhuset åkte vi till min mormor och morfar för våffel-fika!
Lika trevligt som alltid men hann inte med att prata med mormor för när vi väl satt oss ner så kom de en dam och herre på överraskningsbesök för att fira min hurtige morfar i efterskott.
Så då packade vi ihop, sa att vi kommer till veckan på middag, inget slår mormors mat!
Lite handling på willys och sen har vi bara haft en lugn och härlig kväll här hemma, med god mat lagat av maken.
Millie fick bada i baljan i varddagsrummet med massage efteråt, sen har vi bara legat och kramas i soffan!

       
gos och pussar bästa som finns, speciellt med världens bästa dotter!


Våran Millie är nu halv året

Igår så blev Millie ett helt halv år, 6 månader.
Och jag kan konstatera att denna månad har gått lika fort som alla andra månader.
Men denna månad som gått är ingenting jämfört med dom andra.
Lill-skruttan har utvecklats något helt otroligt.
Känns som en annan individ och vilken personlighet hon har lill-damen våran.
Och kärleken till henne bara växer och växer i takt med henne.
Hon är verkligen mitt lilla hjärta, min stolthet!

Lite av de som hänt denna månad:
♥ Vad hon väger vet vi inte, ska inte iväg för ens slutet på månaden men gissar på att hon iaf väger över 7kg nu!
♥ Hon sover ungefär lika, 21-05 för på fyllning sen fram till ungefär 07 på morgonen.
♥ Hon äter nu, frukost, lunch, mellanmål och middag. Och vällning till natten.
♥ Millie kryper för fullt nu, över allt och ingenstans! Såå mycket att upptäcka nu på egen hand.
♥ Hon reser sig mot förmål och senaste dagarna så tar hon hjälp mot väggar, plana ytor också.
♥ Hon börjar nu prata en hel del med oss, finns så mycket att berätta om:)
♥ Sång, dans och bad är de roligaste fortfarande som finns tycker Millie men oj vad man kan skratta nu när någon busar med en!



Det är en otroligt glad och lättsam tjej vi har, fast visst hon är väl i de tidigaste laget med att krypa och resa sig, för hennes mor och far har nu ganska fullt upp med att hålla koll på henne. Men de är så otroligt roligt nu och mysigt för nu förstår hon verkligen de där med att krama och gör de själv när hon vill mysa, hålla hand och pussas, de är nu många mornar man vaknar av att en liten tjej pussar en på munnen, finns de något bättre vis att vakna på!?:) 
Så mamma och pappa säger nu grattis till dig Millie på din ½ års dag!
Vi är så otroligt glada att vi har fått dig Millie och du ger oss så mycket glädje och kärlek!
Vi älskar dig!♥


Så sa de BOOM igen!

Ja då har åter igen Millie fått ett riktigt utvecklingssprång eller vad man ska kalla de.
Ju för nu drar damen sig upp på benen vid varje förmål, tvbänk, gåbord, nu även sängen där hon håller i spjälorna.
Ja nu börjar även jag tycka att de går liite väl fort... För de är ju faktiskt 3dagar kvar innan hon blir ½året.!
Men blir ju även väldigt stolt över henne och väldigt förskräckt:P
Och som ni ser så får antingen mamma eller pappa sitta beredd om hon tappar greppet, så nu kan man inte lämna henne själv för bara en sekund!

Ett nytt inköp

Igår blev de dags för mig att köpa ett par ny skor då jag nästan bara har träningskor eller höga stövlar, alltså inget där i mellan. Och efter att jag fått ett present av min faster med man på min 25års dag där de innehöll pengar och att hon sa att de skulle gå till något åt mig själv och inge handling av mat eller så, så unnade jag mig ett par skor och jag älskar dom, kommer bli flitigt använda i höst!:)

Mysfaktorn på högnivå

Här hemma fortsätter vi att vara förkyld, jag fortfarande lika nästan
och nu har även Melanio och Millie fått en släng.
Så igår kväll myste vi med tända ljus, kramar och sagobok innan Millie skulle sova.
Sen gav jag mig på ett försök igen att dricka vin, mitt favvo vin innan graviditeten. Men de går helt enkelt inte..
Jag klarar inte av alkohol"smaken". Tacka vet jag alkoholfritt vin;)
Sen försökte jag mig på att dricka en lättöl till chipsen, de gick ju men slutade med att nästan hela flaskan var kvar och jag gick och gjorde mig en kopp varm honungsvatten.
Sen satt vi och tittade LIVE på MW3-tävling. Ni som inte vet så innan jag fick barn så var jag en riktigt
xbox360-fantast, eller tvspel överlag. Nu finns inte tiden riktigt till för att spela men någon gång ibland så får jag tillfälle, och få spela med mina vänner jag har på LIVE och vad kul de é!
Sen måste jag bara visa bild på våra nu fina blommor vi köpte igår:)
Gubben har även putsat fönstrena så jag tog tillfälle att byta gardinerna, så nu hänger våra plommonfärgade uppe, riktig höst-känsla är de nu:)

RSS 2.0