2011-2012

FAMILJEN TONGCO ÖNSKAR ER ALLA ETT GOTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!


Vi har nyss kommit hem från middag hos min mormor och morfar.
Millie ska ta och somna och vi ska mumma ost och kex, jag med ett litet glas rött och vänta in de nya året.
Vi hörs 2012!

Nu verkar de snart vara dags för denna mor att att ut i arbetslivet ro

Imorgon vankas de möte med min chef. Arbetet börjar kalla. Vilket jag egentligen inte trodde skulle göra än.
Men med bättre möjligheter till jobb och tjänst och även bättre arbetstider, vilket jag tror de blir.. så kan de bli dags för mig att börja jobba redan slutet på januari, som egentligen skulle vara slutet på mars.
Men jag är glad. Jag har länge funderat på att börja jobba nätter och nu dök möjligheten upp. Och den låter så lockande och de känns som att jag kommer att kunna njuta av Millie så mycket mer.
De enda nu som fattas är en större lägenhet, men de förhoppningsvis verkar som att tomten hört min önskan, en nyrenoverad 3:a kanske kan bli våran, så snälla ni som läser kanske ni kan hålla tummarna med oss?:)
Känns som man går på nålar men ska nog ringa och vara på om 2 veckor igen men damen som har den lät iaf positiv till oss.
..de verkar redan som att år 2012 kommer bli ett fin fint år för familjen Tongco!
Nu ska jag ta och bädda sängen, jag ska få äran att få sova på en madrass på golvet inatt med pappa M ska ta Millie inatt i hopp om att hon inte ska vara lika mammig, lite övning inför mina jobbnätter!

En ganska så sliten familj

De senaste veckorna har sömnen varit lite så och så här hemma och just nu är den inte alls någe avslappnande..
Millie vaknar och gallskriker, somnar efter en massor med bök för att sedan kanske vakna igen och stöka på någon timme. Imorse var vi alla 3 alldeles slut efter en mycket bökig natt... Millie låg och drog sig en bra stund också vilket hon annars aldrig gör när hon är vaken. Så just nu går vi på låg-energi. Jag försöker ladda batterierna till den kommande jobbveckan men brukar kunna piggna på lite bara av det:)
Dagen idag har spenderats på badet med en familj från föräldragruppen, mycket trevligt var de!
Millie har ingen ro alltså nu i att sitta still. Utan de ska gå gå gå hela tiden, och inte ska hon hålla i sig med båda händerna utan nu ska man bara hålla lite lätt i ena handen.
Här hemma har hon allt mer nu dom senaste dagarna släppt taget från möbler hon håller i för att ta något steg till nästa. Hon är duktig stumpan!:) De tar lite tid att lära sig gåtekniken, inte så konstig då hon bara är 9 månder och balansen inte fullt är där men skam den som ger sig;) Måste nog vara hennes motto!
Nu ska jag nog krypa ner i sängs och *hoppashoppashoppas* på en någorlunda bra natt, att de kanske bara räcker med att få komma över till mamma och pappa för att sedan somna om, de skulle vara något de!
Godnatt!

Första julen

Åter igen har de varit himla tyst här, julen har gått med rasande fart och som vi njutit av dessa dagar!
Både jag, Melanio och Millie har fått fantastiska julklappar. Och vi har myst dagarna långa.

  
  
 
 
 
 
 
   

Ja ni ser ju på bilderna vilken fin jul vi haft. Dagen startade med grötfrukost hos min mormor och morfar, har jag sagt att min mormor gör den godaste tomtegröten?
Sedan avnöjt vi kaffe och kaka på den underbara kaffeservisen Mon Amie.
Sedan så packade vi in oss i bilen och åkte till Hornsjön, Tossviken för att fortsätta julfirandet, 5 barn, 2 under 1år, 11 vuxna, jaa ljudnivån var härlig!
Tomten kom på besök. Jag åt den godaste senapsillen som min mor gjort. Kaffe och kaka så de sprutade ut genom öronen. Runt halv 23.30 var vi hemma. Millie alldeles upp i varv så klockan hann allt bli 01.30 innan hon sussade sött. Gårdagen blev de frukost framför tvn för stora och liten, pulkåkning och en riktigt slappdag och de behövdes!


Uppesittarkvällen

Nu är allt till julen fixat, så där i sista dan. Vet inte riktigt om de känns som att de är julafton imorgon.
Men ser verkligen framemot morgondagen, och få se hur Millie reagerar:)
Mest längtar jag nog till när vi vaknar i morgonbitti och första julklappen ska öppnas:)
Nu sitter jag och gubben min och slappar, eller ja jag gör sådant nödvändigt för morgonen, som noppa ögonbrynen och måla naglarna;)
Vi kommer nog inte höras imorgon så jag önskar er redan nu en riktigt GOD JUL fina ni!
Kramar från mig och familjen

Detta myser vi på med ikväll:)

ingen lugn stund, de blir till att binda ungen nu!

Uscha vad hemskt de låter!
Men imorse när min kära make stod och diskade så satt Millie i sin antilop-stol (vi har även ett bord som man sätter på dessa ikea-stolar) vid köksbordet medans jag satt i lugn och ro framför datorn i soffan. Efter en stund så hör jag hur Melanio säger med hög röst,
MEEEEN HERREGUUUD! Så jag kastar mig upp och rusar in i köket.
Melanio hade bara tittat bort i ca 1 min och under den tiden hade Millie lyckats tat sig upp ur stolen och valt att sätta sig på bordet som sitter på stolen!
Snabbt som ögat tar Melanio henne och hon tittar förbryllat på sin far, vad nu jag som satt där och hade de så bra med ett glas vatten som mamma glömt på bordet.
Så nu gott folk blir de käre barnet hädanefter fast spänd i stolen så framtida olyckor inte behöver uppenbara sig!
För tänk vad nära detta kunde ha gått käpp rätt åt pipsvängen!

juloutfit check!

De har varit ganska så tyst här men har njutit av helgen med familjen plus att jag hade ett arbetspass i lördags.
Idag så har jag hunnit med en tur på staden med mamma och Millie och Melanio kom sen och också gjorde oss sällskap:) Och en tur på staden resulterade i att jag hittade min jul outfit, hade egentligen tänkt ta något i garderoben men så snubblade jag över en sån fantastiskt vacker blus från VILA så var ju tvungen att köpa den och sen har jag ju som ingenting att ha till den så blev en fusk-skin-kjol på Gina Trico också;)
Imorgon blir de staden igen med en mamma från föräldragruppen och hennes son, hon säger att hon ska ge mig en kurs i att åka med barnvagn i rulltrappa för jag vägrar att åka med den, så får se då hur de går;)
Ska försöka hoppa in i duschen nu, ikväll kändes de jobbigt utan hellre skulle jag hoppa ner i sängen!

ja här var de tyst

Njuter av helgen med familjen, återkommer imorgon:)

messmör-momma

Ja de skulle min morfar ha kallat MiMi om han såg henne imorse när hon satt och åt med god apitit en messmörmacka, ja de måste nog vara nya favvon för henne, riktigt mumma!
Nu har vi packat badkläder för snart ska vi på badet med Kristine och Leo, jag hoppas att Millie håller humöret uppe för alldeles nyss var de inget bra, lite väl övertrött och lunchen passade inte. Hon bestämde sig för att hoppa över förmiddagsvilan idag. Men nu sover hon gott i vagnen ute och jag hoppas hon sover en bra stund nu så att hon orkar med att bada:)
Hoppas ni andra har en fin torsdag!

Jag och Millie är ett jädrans bra team!

Ja för vad vi fixat och donat ikväll medans pappa varit och tränat.
Nu har vi nämligen satt upp granen! Och så fint de blev:)
Sen har jag även fixat till tackkorten som nu ska skickas ut.
Och julmusiken har spelats flitigt ikväll, en riktigt mysig kväll alltså:)
Den fantastiskt juvliga julgrankulan som är i mitten, ja den köpte min mamma när hon var ett litet barn till sin mor och far.

Tomten jag önskar...

...mig en större lägenhet till julklapp så att jag kan äta en knäckbrödsmacka utan att Millie blir väckt.

Ett rent nöje att få jobba!

Jag har en så trevlig dag på jobbet! Och något som var otroligt skönt ja de var att ha en halvtimmes rast! LYX!
Men jag har njutit av att jobba, så pass att jag nästan funderar på att börjar jobba på riktigt och Melanio får gå hemma, men bara nästan;)
Imorgon väntar ytterligare ett pass sen så är de inget förens nästa lördag.
Efter jobbet idag möte jag upp mina älsklingar för lite julklappsshopping, vet inte riktigt vad  vi hade tänkt för hemskt med folk var de! Så en promenad genom stan blev de och handling till middag och sedan tog vi bussen hem. Jag slumrade till lite här hemma, tar ju lite på krafterna att börja jobba igen:P
Sen har vi bara myst en massor. Som vanligt på kvällarna sitter vi samlade på golvet och sjunger och busar lite, ikväll så kittlade Melanio mig så jag höll på storkna men som tur var kom Millie och räddade mig, ja för hon kröp fram till oss vände sig mot sin far och skrek rakt ut på han och sen kröp hon upp i min famn och krama om mig och ändå såg man att hon gjorde det med glimten i ögat, men nu vet pappa att han inte kan mucka med mamma får då får han Millie på sig;)

Jag överlevde!

Då har jag gjort mitt första arbetspass, på hela 3h. Alldeles perfekt, lite mjukstart:)
Men litegranna att komma ikapp, nya boenden, alla rutiner (gamla som nya) och att komma ihåg hur datorn, programmet vi använder, ja när jag kom in där så hade jag 1440 nya anteckningar jag skulle läsa!
Imorgon ska jag infinna mig på jobbet kl0700 klockan är nu ställd på 05.45 hääärligt:P
Och sen blir de jobba söndag och sen har jag gjort min första jobbhelg!
Som de ser ut nu blir de ungefär 1 pass i veckan och de känns bra att iaf ha en dag man få göra något annat än att bara vara mamma, för de är så roligt att få sätta på sig sin yrkes roll igen, USKA Ida:)
Nu blir de kvällsmys med min älskling en liten stund till innan sängen kallar!
Hoppas ni har en bra start på helgen och kram på er!

Då var de dags!

Ja nu är  hela familjen uppe, frukosten ska bli intagen, väskor ska packas och sen packa ner Millie i vagnen för att få vara med sin mormor idag, för IDAG ska jag iväg och göra på mitt första arbetspass!
Lite smått nervös för de är ju över ett år sedan, men de kommer nog gå fin fint!
Måste rusa nu, hörs ikväll!

Nio månader, och en dag

Ja då har återigen en månad gått med rasande fart. Millie blir allt mer en medveten liten dam som vet vad hon vill.
Hon är våran ögonsten och vad vi älskar henne, kärleken blir allt starkare och starkare för var dag och nu börjar hon själv ge så mycket kärlek tillbaka, kramar, pussar, pratar och busar.
Som vanligt kommer de här lite punkter om vad som hänt denna månad.

♥Vad hon väger och hur lång hon är vet jag inte, får skriva i de efter vi varit på BVC.
♥ Nu är tand nummer 7 påväg upp, tror att inte heller tand nummer 8 är så långt bort.
♥Nätterna är nu mycket lugnare efter våran ändring av kvällsrutinerna, så numera sover hon hela nätter från 20-07 förutom att vakna för att ibland komma över till oss.
♥Hon är otroligt duktig på att stå själv om hon vill, klarat de i långa stunder. Men då tand nr7 börja böka så vill hon inte alls stå.
♥Hon har tagit sina första steg, för 4 dagar sedan är de väl ungefär, efter de vägra hon, ikväll "råkade" hon ta några steg själv igen. Men då hon går med lära-gå-vagnen så går de hur bra som helst!
♥Skrev förra månaden att hon är var en pratkvarn, ja de är då inget jämfört med nu, ojooj vad de pratas nu. De pekas på grejor för att man ska titta och så berättar hon vad hon ser, jaa förstås med sina egna ord. dadadamamabababapapa
♥ Klappa händer är ju super skoj, speciellt då de är till musik eller när någon sjunger klappa händerna när du är riktigt glad!
♥Hon tycker om att leka tittut, så drar hon något över ansiktet och säger diitti.
♥ Hon förstår nu en del filippinska ord, som tex lampa.
De känns som listan kan göras oändligt lång denna månad, de är något nytt varje dag. Jag glädjs verkligen att få vara hemma med henne och få vara med om alla första saker. Hon är en sån underbar liten tjej, som får mig att skratta så tårarna sprutar, som får mitt hjärta att dansa när hon kommer och ska ge mig en puss och att varje morgon få vakna med att snusa på hennes sametslena hår, eller att få en fot rätt på näsan är också mysigt!
Ja mamma och pappa älskar dig så oändligt mycket, nästan så de kan värka i hjärtat ibland!
Grattis älskade Millie på din 9 månaders dag!

hipphipphurra för dotra mi idag!

Idag fyller mitt lilla hjärtegryn 9 månader!
Mamma o pappas lilla stolthet. Som har några jobbiga dagar just nu, tanden spökar på o allt är riktigt jobbigt för henne..
Så kommer ett månadsinlägg sen för MiMi behöver sin mor väldigt mycket just nu och de blir många gråtattacker.
Så hörs sen!

Första pulka turen

Idag kom älsklingen hem med en pulka åt Millie, en rosa, riktigt hubbabubba-rosa:)
Hjärtat har varit en riktigt gnäll-fia nu på dagen, hela morgonen, började redan imorse vid halv 5. Ingen mat duger, leka är tråkigt, enda som duger riktigt är att sitta i famnen, men ganska mycket gnäll ändå. Boven i dramat, ja de är nog den 7:e tanden.. Nu sover hon ute i vagnen efter en sin första pulka-tur, lite små leenden bjöd hon iaf på MiMi.

En väldigt stolt mor

Nu när de ingen lite bebis vi har längre, utan ett litet flickbarn.
Idag tog Millie sina första två rangliga steg♥
Jag satt bara och gapade och tittade på Melanio och frågade såg du, är de sant??
Och sen blev de väl något litet steg igen, hon är stor våran tjej nu!

doppa huvudet.

Ja idagen blev inte riktigt som jag skrev. När jag hade skrivit klart ringde min bror och undrade om vi inte skulle med på badet. Ja vi tackar ju inte nej till det så vi gjorde oss iordning och packade. Sen traska vi till mamma och där mötes vi av en strålande glad Millie som kom krypandes mot oss, eller rättare sagt mot sin far:)
Sen så har dagen spenderats på badet. Millie var först lite skeptisk, ja kanske inte så konstigt då hon var alldeles nyvaken och kusiner som var alldeles speedad av badglädje!
Sen blev de ju inte så mycket bättre när hennes morbror doppade henne med huvudet under vattnet för första gången någonsin, jaa då blev de lite tårar, men de gick ju så bra ändå.
Så jag och Melanio gick då istället till babybassängen och där fick hon då öva på att bli doppad under vattnet och till slut så var de en liten fröken som skrattade och tyckte de var så roligt!:)
Hon älskar verkligen att få bada, plaskar hejvilt med armar och händer och skriker många långa lyckotjut!


Så nu är vi trötta i familjen, jag fick ju göra ännu en utflykt sen på kvällen med tant Erina till ICA MAXI!
Ja vi skrattade gott åt oss att vi kan bli så glad över att få åka på ica maxi, men de blev en julklapp inhandlad åt ett av mina syskonbarn och Millie fick en ny fin pyjamas och ja sen blev de massor med mat, dock är de farligt att gå på affären en lördagskväll för då vill man mumma på allt, köpa allt, sitter här nu med en skålgodis och är äckligt mätt:P

Nu var de mycket svammel på mig så slutar nu och hörs sen, trevlig kväll!
Jag och Millie på första advent

Mammabatterierna är nu laddade

Igår kväll så sov Millie hos sin mormor och morfar och såg ut att vara väldigt nöjd när vi lämnade av henne:)
Så vi gick hem och satte oss först en sväng framför tvn, varje gång Millie sover borta så gör vi de, sätter oss i soffan och bara känner lugnet. Sen blev hemmagjorda hamburgare som blev mycket goda!
Och till kvällen kom de några stycken hit och vi satt och surrade och smuttade på lite cider och sen bar de iväg på krogen. Ja jisses, är då ingen krogenmänniska riktigt nu för tiden... Stod mest i ett hörn och blev förvånad över hur människor kan bete sig.. Men de var en rolig kväll och så roligt att bara få vara Ida lite, de behövs och de är viktigt tycker jag. Nu sitter jag och äter min frukost för att snart iväg och hämta min lilla skruttis som jag längtar efter så!
Medans älskling är kvar hemma och dammsugar och torkar golvet, lite lättare och göra sånt när inte Millie är där och röjer;)
Sen blir de bara mysig familjedag/kväll och de ser jag framemot så! Min älskade lilla familj♥

Vuxentid, egentid

Ja då är äntligen fredag här. Och idag blir början av dagen lugn, fixa lite här hemma och sen så ska jag packa Millies övernattnings väska. För hon ska iväg och sova hos sin mormor och morfar inatt. Så jag och älskling kan bara få vara Ida och Melanio, ibland kan de behövas att få vara de. Så ikväll ska vi gå på bio och sen tror jag vi ska ta en sväng på krogen och ta en öl, är ju dock inte så mycket för alkoholhaltiga drycker numera men en öl kanske inte skulle sitta så fel ändå. Ja de är iaf lite egentid och och en lugn frukost, för sedan så saknar man ihjäl sig efter fröken-virvelvind!
Tänkte iaf bjuda här på ett litet klipp när Millie är ute och går med sin gåvagn och för att hennes lola får se vad Millie håller på med på dagarna:)



fröken-hjälpa-till

Har en duktig liten fröken här hemma, om mamma viker tvätt så ska man gärna vara med på ett hörn.
Sen om de är så jätte hjälpande eller inte, ja de hör inte hit, om man fråga Millie!;)

En liten gul bulle

Ja nu har de bakats en massor med bullar, och goda blev dom ooooh ja!
Till&med mannen min tyckte om dom, han åt två på rad, ja då är dom goda hihi:P

Jag fyllde dom med smör, mandelmassa, vaniljsocker och lite socker

Vågar man ropa jaa.?

Våran lill-tjej har äntligen, förhoppningsvis, börjat få sova riktigt på natten. Har nu sovit bra i 3 nätter och dom senaste två har hon sovit, förutom att vaknar för att komma över och fortsätta sova brevid oss, för att sedan sova till runt halv 8, och ingen mat under natten:) Lösningen, jo tvn och datorn stängs ner vid 18 på kvällen. Inget som kan störa henne. Sen blir de gröt vid 19 och sen duschas/badas de och sen välling strax innan 20 och sen sover hon gott och inte vaknar flera gånger och är alldeles orolig. Man tänker som inte på de, att man har tvn på i bakgrunden att de kan störa skruttan, men även fast hon inte tittar på tvn direkt så snappar honupp bilder och sen så ska hon bearbeta de i sömnen, ja de kan ju inte bli en så bra kombination, iaf vad jag tror att de beror på.
Huvudsaken att hon börjar få sova bättre och inte så oroligt.

Nu ska jag och Millie iväg och handla bakgrejor för idag står bakning på schemat och Millies gudmor ska komma och leka med henne så jag kan baka ostört:) Gilla!
De blir saffransbullar och sen tror jag att jag ska göra lite rocky roads kakor:)
Sen ska jag nog försöka mig på att göra fisksoppa med saffran idag till middag
Måste rusa nu höres sen, kanske med resultaten:D

RSS 2.0