Snart så

Idag har vi haft en jätte mysig dag hos några fina vänner från F-G. Bjöds på god adventsfika och barnen lekte så de stod härliga till. Så roligt att se nu när dom kryper i rad och hittar de ena efter de andra.
Dagen har gått i lugn takt, nja förutom promenaden till och från Sara och Sofia, för de blåser så de står härliga till ute.!
Men åter hemma så blev middags-fix fast de stod pappan i hemmet för, torsk med äggsås och Millie åt en stor portion, så mysigt nu att man kan laga mat som både vi och Millie kan äta, förutom att vi tar då undan till henne och sen kryddar vi våran lite mer:)

Sen måste jag nu notera i Millies utvecklings"bok" att nu har hon den senaste tiden blivit allt mer och mer duktig på att stå själv. Idag försökte hon sig till&med på att ta en steg fram, ja de gick väl inte riktigt, sa som skämt förut att hon ska gå på julafton, de kanske blir sant då;) Fast de kan ju lika gärna stanna av lite å, hon kanske är nöjd som de för de går ju med en himla fart nu när hon kryper:) Ja återstår att se!


pynta lite här pynta lite där.


trött i nattmössan

Oj jisses idag är de en trött dag, och javisst jag har faktiskt nästan fått sovit 6 h sammanhängande
Millie bestämde sig att de inte var läge till att sova igår kl23 innan hon bestämt sig för att återigen somna så var kl02 jag var så trött efter att ha vyssas, hon har vägrat, testat igen, sjungit, lyft henne till sin säng over till våran och tillbaka några gånger till. Men de som är mest tröttande är att hon efter en stund somnar men när man lägger ner henne vaknar hon och får då återigen göra om allt i 30min innan hon väljer att slappna av.. Men tillslut fick hon ro i kroppen och somnade brevid sin mor och far och sen sov hon till halv 8, de lär väl vara en kombo av för mycket sömn under dagen igår och sen så upptäckte jag att den 6:e tanden är påväg upp också.
Blir så impad ändå på hjärtat mitt att hon inte har de värre ändå med alla tänder som ploppar upp en efter en, och ibland två samtidigt. Så jag hoppas att hon snart har tänder så de räcker ett tag så att hon får lite lugn och ro på kvällen. Och sen så längtar jag också efter en större lägenhet så hon får lite lugn och ro av de.

Idag ska vi ge oss iväg på lite handling så jag kan göra saffransbullar och sen kanske kolla på lite klappshopping
varje år tänker jag att jag ska vara ute i så god tid med julklapparna men blir samma sak ändå varje år och är ute i sista tiden. De är väl okej så länge de inte är inom de sista dagarna för så länge väntar jag  iaf inte
Ja ett jädrans pladder så där på morgonkvisten, ha en bra dag så höres vi sen!

Här ska de pyntas

Idag hade jag stora planer, att iaf ha städat och fixat köket, byta gardiner och kolla igenom alla julgrejor.
Men förkylningen är kvar, fick åter igen sovmorgon, idag klev jag upp inte förens 10.20 och då tvingade jag mig upp.
Nyser gör vi idag också, jag och Millie. Så den där städningen kändes inte så lockande, har ju iaf tömt soporna och plockat ur och i diskmaskinen. Min älskade man åkte iväg på jobb i sista minuten, så då får de bli soffhäng istället. Lite lek på mattan och massor med gos, så de där här ska de pyntas de blir om någon dag istället!
På återseende!

host och prosit

Har är de en mor och dotter som snorar och hostar och nyser ikapp idag..
Stackars lill-tösen började bli snorig i näsan igår kväll.
Och idag hostar hon och nyser.
Jag själv var också ganska så sliten imorse, huvudet känns som ett stort bowlingklot...
Så tack min kära make som gav mig sovmorgon, vaknade av att min telefon ringde halv 10.
De blir en lugn dag hemma, har varit och handlat med mamma nu på morgonen. Melanio har åkt på jobbet nu och kommer hem runt 17. Nu väntar vi på att Millies gudmor a.k.a "systra-mi" som ska komma och hälsa på, hon skulle även ta med kläder som jag skulle få om jag kan ha de:)
Nu blir de en kopp te och jag hoppas de mjuknar upp skallen lite
Loppisfynden från i söndags, 2linnen, 1par byxor, kjol, tunika, kofta och Lindberg vantar o även 1par PoP vantar som inte finns med på bilden

Loppis

Idag har jag och Melanio varit på loppis medans Millie fick vara hos sin mormor och morfar.
Hade hoppats på att hitta lite bodysar och tights till Millie men blev inget av de. Utan 2par vantar, en kjol, tunika, mysbyxor, 2 linnen, en scarf å de lär väl ha varit något mer. Hade kunnat visa er men lämnade kläderna hos mamma då vi hade tvätt igår så de är några dagar kvar så hon erbjöd sig att tvätta då dom här en tvättmaskin inne.
Sen har vi satt in den nya bilbarnstolen i Millies morfars bil för vi ska ut och åka lite imorgon. Så stumpsn lär ju bli överlycklig att hon får sitta i en rymlig stol än de hemska (som hon tyckte på slutet) babyskyddet.
Nu blir de lite mys här innan de är dags för gröt och bad.
Millie sov iaf bra inatt, ides inte flytta över henne till sin säng så hon sov mellan oss, vaknade halv 6 för lite välling och sen sov hon tror jag till halv 8:D
Nej nu familjemys!

Trots...

Just nu har vi en liten dam som tar all energi.. just nu (på kvällen) är de inte så mycket positiv energi kvar.
Kvällarna och nätterna är en kamp, jag har försökt nattat Millie i över en timme nu har pappan tagit över och inte verkar de som att hon kommer somna än.
De enda postiva med detta är kanske att hon inte vaknar i natt och tycker de är lekdags....
Och förstår inte varför hon måste kämpa på så att vara vaken, precis när hon är på väg att somna, eller när hon somnat så går de någon minut så vaknar hon igen och har fått någon slags super-pigghet (om de finns något sånt ord, men nu gör de de) Sen duger inget, inte få somna i famnen då blir hon tokig, i sin säng snurras de runtruntrunt (just nu står hon och hoppar upp och ner) Ja hon kan allt vara charmig våran skrutta.
Nu vill jag bara få sitta i soffan med ett glas cola och min choklad men blir ju inte förens gumman somnat.
Nej måste ta över nu tvättstugan kallar för pappan och att gå och köpa cola åt mig:D
Nej ska se om våran säng kan locka så Millie-Mi vill slumra in..

(uppdatering 21:20 Hjärtat somna nu i våran säng med sin mor tätt tätt intill nynnandes på vem kan segla för utan vind)

torsdag.

Nu börjar vi landa här hemma, är ju lite när man kommer hem, många väskor och påsar som ska plockas ur, hade med en ny spjälsäng så den skulle upp och den andra ner, en lite fröken som ska finna lite ro, och jisses vad glad hon blev när hon skulle få bada i badkaret:) För hos hennes lola är de dusch. Och så ska man komma tillbaka till sina rutiner här hemma.
Men vi har haft en jätte härlig resa och fått träffat alla nära!
Men nu är de tillbaka till vardagen och idag ska jag på jobbet för att få lite tider, dags att gå tillbaka nu litegrann och har ju en som tjatar på att jag ska jobba så att hon kan få ha Millie på dagarna och de är hennes mormor:)
Nu ska jag ta och fixa till mig medans skruttan sover.


Hemma!

Vi är nu åter hemma, efter en mysig vecka i Sundsvall.
Men ack vad skönt de är att ha kommit hem!
Återkommer imorgon, nu blir de att krypa ner i en nybäddad säng♥

Våran lilla klätterapa


8 månader

Tyckte att de var alldeles nyss jag skrev om Millies 7 månader och nu är vi redan på 8.
Våran lillfröken växer så att de knakar och våran kärlek blir allt starkare, vad vore ett liv utan henne?
Som vanligt kommer de här lite punker om vad som hänt denna månad:


♥ Millie väger nu ca 7,8kg och är 67cm långa.
♥ Hon håller nu på att få sin 4:e tand, tre nere och en uppe och vad hon kan bita en nu, aj!
♥ Nätter har varit lite bökig nu, skruttan har tyckt att de ska lekas runt 01-03 men inte mamma och pappa men nu börjar de de bli bättre.
♥ Hon börjar bli bättre och bättre på att stå, bara hon inte tänker på de så kan hon stå i fleera sekunder.
♥ Hon har blivit en riktigt pratkvarn de går i ett, de finns så mycket att berätta om och om man säger prata med mamma så börjas de direkt med bapa-mama-aaa-ahhjjj och alla andra små mysiga ord.
♥Hon är otroligt snabb på att krypa och om hon vet att hon inte får gå dit så sticker hon fort som attans om man inte ser och då när man ropar då ökar hon farten och ännu mer när hon hör att man är påväg efter!
♥ Snabbt går de nu också när Millie går efter möbler, runt runt runt soffbordet.
♥All sorters mat är ju så himla mumma, nu börjar de bli lite större bitar och de är ju roligt att få använda sina nya tänder:)
Tiden rusar med samma fart som vanligt. Millie växer och växer. Allting är så roligt nu, dagarna fylls med sång, lek och dans. Leker ute på gården, ute på promenader härliga höstdagar och är med våra fina vänner!
Våran Millie, bägaren fyller över av lycka när man kan säga så, våran.
Hon är otroligt liten madame, hon vet vad hon vill och inte vill. Hon är för det mesta en glad liten social dam som tycker om allt och alla.
Och mamma och pappa älskar dig såå hjärtat!
Och vi är så glada att du valde att komma till oss, KÄRLEK♥

Vi har de bra!

Nu är vi i Sundsvall och har de riktigt härligt!
Dagarna hittills har spenderats på Birsta och långa promenader och kvällarna med massor med god mat, skratt och filmmys och mornarna har jag och Melanio fått sovit till 09! Tack vara underbara svärmor och Millies faster:)
Senare kommer de ett inlägg om månadens utveckling, för som sagt Millie är ju nu 8 månader♥

packa packa och packa lite till

Här är de stor packning på gång, imorgon åker vi till Sundsvall för att hälsa på Millies farmor.
Så återkommer när tiden tillåter;)
Imorgon blir våran sessa 8 månder också!♥
Ska bli roligt att göra listan denna månad och se vad som hänt. Så datorn följer med så att jag kan få photoshopa lite:D
Puss och kram ma höres!

Ett ljus

Idag har vi varit och besökt min pappas grav inte bara en gång utan två gånger.
Först tidigt idag för att sätta dit lyktan och sen tog jag och Millie en promenad dit igen när de började bli mörkt ute för att titta på alla vackra ljus som lyser. Millie hade väldigt mycket att titta på, alla lysande ting och alla människor omkring, vi tog en sväng på minneslunden jag hade tänkt jag skulle försöka ta en bild men de var så mycket folk så jag och stumpi-lumpan stod en bit bort och tittade.
Men denna dag är så otroligt vacker på kyrkogården. Och alla människor som samlas för att visa sin kärlek till de som lämnat oss.

Smaka lite granna

Allt ska in i munnen nu, varje sak man får tag på ja de måste smakas på
om de är ett löv, mobil, datorn, scannern på coop, ja de är sak samma vart de varit, in i munnen ska de!
Man är på sin vakt och man ligger ett steg före, tror man tills hon sitter och mummar i sig ett kuvert eller vad de nu kan var!
Åå ja de är väl självklart att de måste smakas på, de är ju så man upptäcker former, konstistens, smak och många gånger är de ju himla bra grejor som kliar bissingar små!


RSS 2.0